2016/02/17

Miten menee noin niinku omasta mielestä?

Mainitsin tammikuuta koonneen tekstin loppupäässä myös mun helmikuun suunnitelmista ja lupailin myös kertoa vähän mun tavoitteista kuukauden suhteen. Kuukausi on jo yli puolivälin, joten mä voin jo ihan vähän pohtiakin, että miten on mennyt. Mitään suurempaa yhteenvetoa tästä kuusta on silti vielä turha vetää, koska vaikka mitä kivaa on vielä edessä päin. 
DSC_0396
Yhdeksi tavoitteeksi mä asetin kehonhuoltoon keskittymisen. Tiedän, että se on yksi osa urheilijan jokapäiväistä elämäntapaa, mutta mä koen sen omalla kohdallani parannettavissa olevaksi ominaisuudeksi. Esimerkiksi ennen mun viimeisintä hierontaa olin ollut viimeksi kunnon käsittelyssä aivan liian kauan sitten, vaikka oonkin ihan innokkaasti rullaillut lihaskalvoja. Nyt, kun olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja varannut hierontoja kuukaudeksi eteenpäin, aion todellakin pitää tästä tavasta kiinni. 
Oon myös löytänyt itselleni rutiininomaiset venyttely- ja lihashuoltotoimenpiteet, kun oon alkanut enemmän keskittyä asiaan. Varmaan tän venyttelyvimman innoittamana mä valitsin jopa äidinkielen tietoteoslukutehtävää varten urheilijan kehonhuollosta kertovan kirjan… :-D 

Toinen juttu on vähän pintaa syvemmälle kairautuva. Mä sain nimittäin joululahjaksi Oskari Saaren Aki Hintsa - Voittamisen anatomia -kirjan ja se aukaisi mun silmiä. 
Mä oon luonteeltani perfektionisti ja kova ajattelemaan asioita järjen kannalta. Siksi en oo ehkä tarpeeksi usein pysähtynyt miettimään sitä, miten suuri merkitys psyykkisellä hyvinvoinnilla on kaikkeen suorittamiseen niin urheilussa kuin sen ulkopuolellakin. Siksi otin toiseksi tavoitteekseni opetella auttamaan itse itseäni ja kehittymään urheilijana psyykkisesti. Tää ei oo ehkä nuorelle urheilijalle se helpoin kehityskohde työstettäväksi, enkä aiokaan ottaa siitä liian suurta painetta. Nyt kun tiedän, mitä tavoittelen, alan pikkuhiljaa päästä tavoitetta kohti.
Toistaiseksi oon päässyt tänkin tavoitteen kanssa ihan hyvälle mallille ja oonkin tehnyt pari periaatepäätöstä itselleni, joiden toivon keventävän mun ajattelumaailmaa: 1. Mieti vaan niitä asioita, joille voit itse tehdä jotain ja 2. Lopeta negatiivinen ajattelu. Aika yksinkertaisia juttuja, mutta erittäin haastavia toteuttaa toisinaan… 
DSC_0405
Helmikuu on ainakin toistaiseksi (ainakin melkein kokonaan) ollut mulle mieleinen ja ainakin lentopallollinen välitavoite tuli jo täytetyksi, kun puolitoista viikkoa takaperin voitettiin Hämeenlinnassa Suomen Cup, josta tulikin jo ohimennen mainittua edellisessä tekstissä. 
Tällä hetkellä fiilis on ylipäätään tosi onnellinen, koska koeviikko tuli selätettyä ihan kunnialla ja uusi jakso on alkanut rauhallisissa merkeissä. Ylihuomenna on yksi lukion varmasti ikimuistoisimpia päiviä edessä, kun päästään tanssimaan ja viettämään prinsessapäivää. Siitä jäädäänkin jo sitten hiihtolomalle, jonka aikana olisi hyvää aikaa napsaista vihdoinkin mun tukkaa lyhyemmäksi…! Tarviiks mun vielä perustella, miksi just nyt hymyilyttää… :-) (Jos joku tarvitsee lisää perusteluja niin kerrottakoon, että mulla on puolentoista tunnin päästä hieronta!) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti