2016/04/18

Miltä nyt tuntuu?

Olotila tällä hetkellä on varsin tyhjä, ja sanottavaa olisi tosi paljon mutta samalla on vaikeaa jäsentää ajatuksista mitään järkevää. Varoitan siis, että tästä tulee varsin tunnepohjainen teksti.

Kauden päättymisestä on vasta vähän vajaa neljä vuorokautta, ja niistäkin jokainen on mennyt ainakin joiltakin osin miettimiseen. Onnekseni olen saanut olla yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa, eikä asioita ole tarvinut käydä läpi ihan yksin. 
Kausi oli pitkä ja raskas. Jokaisen henkilökohtaisten haasteiden lisäksi joukkuetta koettelivat vastoinkäymiset ja suuret muutokset. Nämä muutokset ja vastoinkäymiset opettivat kuitenkin paljon. Ne opettivat, että kaikesta selvitään, yhdessä. Ne opettivat, että onnistuakseen tavoitteissaan on keskityttävä hyödyntämään kaikki, mitä jäljellä on ja pyrkiä unohtamaan kaikki, mihin ei voi enää vaikuttaa. 
LP-Viesti-tappio
"It's not about how hard you can hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward."

Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi antoi minulle paljon. Olen kiitollinen monesta asiasta jo nyt, mutta uskon, että viikkojen ja kuukausien kuluessa opin arvostamaan tätä kaikkea kokemaani vielä paljon enemmän.
Olen saanut tämän kauden aikana rinnalleni uskomattomia ihmisiä, joiden kanssa tulen varmasti jatkossakin olemaan tekemisissä. Hienointa tässä kaikessa on se, miten erilaisia ihmisiä olen oppinut tuntemaan. Olen päässyt harjoittelemaan ja elämään tätä kaikkea monen E- ja D-tyttöjunnuvuoden esikuvan kanssa. Äärimmäinen kunnioitus näkyy siten, että voisin kuunnella kaikkia tarinoita ja neuvoja, kunnes ne loppuvat (mikä taas onneksi on hyvin epätodennäköistä). Kuten Kassu (yli 400 liigaottelua, pari ammattilaiskautta ulkomailla ja mun mielestä ehdottomasti yksi hienoimpia joukkuepelaajia, joita oon koskaan nähnyt) sanoi, on vähän käsittämätöntä, että meistä toinen on vasta kaiken alussa ja toinen vaihtamassa tätä kaikkea johonkin muuhun. Olen saanut nähdä, miltä näyttää, kun asiat viedään kunnolla loppuun asti.
Vaikka olen ollut nuorimmainen, lukion kakkosluokkalainen juniori, olen saanut rinnalleni niitä ihmisiä, jotka ovat jaksaneet potkia, tukea, kannustaa, pitää keskittymiseni olennaisessa ja olleet minulle ystäviä. Onnekseni mulle se merkitsee enemmän, kuin laatikoihin tai kaappeihin päätyvät palkinnot. 

Tiedän tämän tyhjän olon johtuvan siitä, että olen antanut kaikkeni. Se onkin ehkä tällä hetkellä se asia, joka saa olon pikkuhiljaa entistäkin vahvemmaksi.
Kyse ei ole siitä, etten arvostaisi hopeamitalia saavutuksena. Kyse ei ole myöskään siitä, etten ymmärtäisi uusien mahdollisuuksien tulevan. Kyse on siitä, etten haluaisi tämän hienon tarinan olevan vielä ohi. Onneksi voin aina muistaa sen näin:
lp-viesti-voittotuuletus
kuva 1 / kuva 2 (molemmat Salonjokilaakso)

2 kommenttia:

 1. Milloin uusi postaus? Odotan innolla, koska kirjoitat niin mielenkiintoisesti kaikesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://ronja-heikkiniemi.blogspot.fi/2016/07/maaratietoisuudesta.html
   :-)...

   Poista