2016/10/24

Aina valmiina, mutta ei ehkä ikinä täysin valmis

Elämä ei ole satasen sileä. Se on maratonjuoksu. 

Tää elämänviisaus ei tuu mun 17:n vuoden elämänkokemuksella, vaan paljon enemmän elämää nähneiltä tahoilta, mutta mä allekirjoitan sen silti. Vaikka en oo (kopkopkop) joutunut koskaan taistelemaan hengestäni tai kokemaan mitään yhteiskunnallisesti niin uskomattoman pysäyttävää, voin pelkästään oman elämän pieniä ja vähän suurempia vastoinkäymisiä tarkastelemalla todeta ton olevan melko osuvasti sanottu. 

Edelliset kolme viikkoa ovat olleet mun maratonilla aika vaihtelevaa. Happi ja meno kulkee, mutta ajoittain hapot iskee ja piiputtaa. Luovuttaminen ei kuitenkaan oo käynyt mielessäkään; sitä vastoin mietin, että hyvät vaiheet tuntuu vaan entistä paremmalta näiden vähän vaikeampien kohtien jälkeen.
Rankan kesän ja alkusyksyn jälkeen pääkoppa on ollut ihan virkeänä, mutta kroppa on antanut merkkejä pienestä väsymyksestä. Tää tilanne on vähän sama, kuin pyöräillessä ylös tota Tupurin mäkeä: kolmella vaihteella ei välttämättä runttaamallakaan päästä niitä jyrkimpiä kohtia ainakaan ilman ketjujen natinaa ja reistailua, joten välillä on vaan pakko hypätä satulasta ja ottaa ihan vaan rauhassa. Ei oo järkeä laittaa pyörää siihen kuntoon, ettei sitä ajeta edes tasamaastossa myötätuulessa. Oon siis  kyllä kokeillut ja siitä viisastuneena nöyristynyt taluttamaan, heh… Ja sitten kun ne ketjut on saatu takaisin raiteilleen, niitä kannattaa pitää hyvässä kunnossa, eikä huoltaa vasta kun on pakko. (Tää maanantaiaamun teksti on näköjään melkoista vertauskuvien ilotulitusta!) 
Kun joutuu vähän hidastamaan, pitää muistaa, että se on edelleen parempi vaihtoehto kuin pysyä paikoillaan tai peruuttaa. Se antaa mahdollisuuden vähän erilaisiin asioihin keskittymiseen. Ja joo, se kasvattaa nälkää. Mä oon niin yksinkertainen tyyppi, että oon parhaimmillani, kun ei tarvitse ihan kauheesti miettiä vaan antaa palaa vaan. Siksi kaikki pienet asiat siellä taustalla pitää olla kunnossa, ja jos ei ole, ne on laitettava kuntoon. Käytännössä tää on tarkoittanut viime aikoina muun muassa hyppimisen ja rinnallevetojen sijasta jalkaterän lihasten ja syvien lihasten etsintää. Ainakin oon saanut hämmästyä siitä, kuinka jumiin voi tulla tosi harmittoman näköisistä liikkeistä… :)

Joukkuelajissa nää omat henkilökohtaiset hidasteet tuntuu aina inhottavalta. Kirjoitin edellisessä tekstissä itsekkyydestä, ja näissä tilanteissa sitäkin joutuu välillä harrastamaan. Oon kuitenkin tehnyt periaatepäätöksen siitä, että vastaan rehellisesti, kun multa kysytään miltä tuntuu. Onnekseni mun ympärillä on sellainen porukka, jossa tiedän tän olevan oikea päätös. 
Meidän joukkue on uudistunut tälle vuodelle monella tavalla. Löytyy tuttuja kasvoja verkon molemmilta puolilta ja tosi lyhyessä ajassa meistä on muodostunut tosi ainutlaatuinen ryhmä. Kuin itsestään, meidän porukkaan on kerääntynyt tosi voimakas positiivinen energia. Se auttaa meitä jokaista myös henkilökohtaisissa haasteissa, ja siksi myös vaikeina hetkinä haluaa keskittyä vain sen positiivisen energian ylläpitämiseen. Meidän kausi starttasi tosiaan lauantaina ja jatkui heti eilen. Saldona voitto ja tappio, eli heti kauden ensimmäisenä viikonloppuna saatiin käydä läpi vaihtelevia tunteita ja vaiheita. Ja  hei, elossa ollaan, ja väitän että vahvempina kuin perjantaina! Suurin menetys meille oli tältä viikonlopulta Ellan loukkaantuminen lauantaina, mutta kaikki kääntyy vielä varmasti parhain päin! Näissä tapauksissa yleensä pääsee näyttämään itselleen, kuinka vahva sitä onkaan.

Oli tosi kiva myös huomata meillä kotona Salossa ja Hämeenlinnassa, kuinka hyvä tunnelma hallilla oli  siitäkin huolimatta, että pelataan runkosarjan ensimmäisiä kohtaamisia. Se ei oo todellakaan itsestäänselvyys, ja toivottavasti tää yleisön kiinnostus kantaa aina kevääseen saakka.
Kauden ensimmäinen viikonloppu teki tehtävänsä: jännitys ja latautuminen purettu sekä koti- että vierasmatsissa ja ensikatsaus saatu siihen, mistä lähdetään töitä jatkamaan.
Ensi viikolla siirrytään jo marraskuuhun, ihan hullua… Siispä myös tää ajankulun nopeus pakottaa elämään päivän kerrallaan, muuten olisin varmaan jo paketoimassa joulupaketteja. Nautitaan siis vielä lokakuun päivistä!

Joukkue-04
Kuva: Osku Sahlsten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti